نگهداری از حیوانات خانگی

سگ نژاد ژرمن شپرد

سگ نژاد ژرمن شپرد

سگ نژاد ژرمن شپرد (German Shepherd) یکی از سگ‌های باهوش و شجاع نژاد آلمانی است که به سگ چوپان شناخته شده و از معروف ترین سگ های گله به شمار می رود. معروف بودن این نژاد به خاطر قهرمان بودن در بازی‌های عملیات امداد و نجات صلیب سرخ و نیروی پلیس پس از جنگ جهانی اول بر می‌گردد.

در واقع این سگ کاربردهای مختلفی از جمله نگهداری از گله، نگهبانی، جستجو و نجات دارد.

ما در این مقاله سعی داریم خصوصیات بارز و ویژگی های شخصیتیاین نژاد سگ را بیان کنیم, پس با ما همراه باشید.

تاریخچه نژاد سگ ژرمن شپرد

تاریخچه نژاد سگ ژرمن شپرد

تاریخچه نژاد سگ ژرمن شپرد

سگ ژرمن نسبتا نژاد جدیدی است که تاریخ پیدایش آن را می توان حدود دهه ۱۸۵۰ میلادی در اروپا دانست. در این دهه به دلیل افزایش جمعیت و نیاز به گله داری، تلاش های زیادی برای ایجاد یک نژاد سگ خوب و مناسب صورت گرفت.

همه چیز به سال ۱۸۹۹ برمی‌گردد؛ در آن زمان وظیفه سگ ها بیشتر کمک به چرای دامها و از همه مهم تر محافظت از گله در برابر دیگر شکارچیان بود.

سرانجام فردی به نام کاپیتان مکس ون استفانیتز (Max von Stephanitz) که در سواره نظام آلمان‌ها خدمت می‌کرد، درجستجوی نژادی از سگ بود که در میان سگ‌های نگهبان بی‌همتا باشد. او مصمم بود در آینده نژادی را پرورش خواهد داد که بتواند در کارهای پلیسی و نظامی نیز خدمت کند. وی مطالعات زیادی در زمینه روش‌های تولید نژاد سگ انجام داد و سفرهای زیادی در آلمان داشت تا در نمایشگاه‌های سگ شرکت کند و از نزدیک آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

استفانیتز از سگ‌های نگهبان زیادی بازدید کرد، سگ‌هایی که ورزشکار، باهوش یا توانمند بودند. اما نتوانست همه این صفات را یکجا در یک سگ ببیند. تا اینکه روزی در حال بازدید از یک نمایشگاه سگ بود که سگی با شمایل گرگ نظرش را جلب کرد. او به سرعت این سگ را خریداری کرد و او را هکتور لینکشین (Hektor Linksrhein) نامید. البته بعدها نام این سگ را به هوراند و گرافث (Horand v Grafeth) تغییر داد. قدرت بدنی بالا و هوش سرشار این سگ استفانیتز را به شدت تحت تاثیر قرار داد، تا جایی که تصمیم گرفت تولید نژاد این سگ را ادامه دهد.

سرانجام استفانیتز به واسطه ارتباطات خوبی که با بخش نظامی داشت، دولت آلمان را متقاعد کرد که این سگ را در خدمت پلیس و ارتش قرار دهند. در طول جنگ جهانی اول، ژرمن شپرد تحت عنوان سگ صلیب سرخ، پیغام‌رسان، ناجی، نگهبان و حمل کننده مواد غذایی به ارتش خدمت می‌کرد.

پس از جنگ جهانی اول این نژاد محبوبیت زیادی به دلیل کمک های فراوانش به سربازان پیدا کرد و سپس با نمایش فیلم Rin Tin Tin محبوبیتش دوچندان شد که مورد استقبال مخاطبان آمریکایی زیادی قرار گرفت. برای یک دوره زمانی چوپان آلمانی محبوب ترین نژاد در ایالات متحده بود.

مشخصات ظاهری سگ ژرمن شپرد

مشخصات ظاهری سگ ژرمن شپرد

مشخصات ظاهری سگ ژرمن شپرد

اولین تصویری که از یک سگ ژرمن عالی باید داشت یک حیوان قوی، چابک، عضلانی ، هوشیار و سرشار از زندگی است. آنها سگهایی چالاک و تنومند با خط کمری انحنا دار هستند. با جمجمه های شیبدار و پوزه ای سه گوش مانند که به بینی ختم می شود. ژرمن شپرد اصیل دارای چشمانی متوسط و بادامی شکل به رنگ تیره و سیاه هستند که همیشه هوشیار و پرمعنا و گویا می‌باشند.

خصوصیات اخلاقی ژرمن شپرد

خصوصیات اخلاقی ژرمن شپرد

خصوصیات اخلاقی ژرمن شپرد

ژرمن شپرد به عنوان بهترین نگهبانان و محافظان شناخته می شوند. آن ها علاقه ای به بودن در کنار بیگانه ها ندارند و می توانند بهترین همدم و همنشین خانواده شما باشند.

از دیگر خصوصیاتی که می توان به آن اشاره کرد:

  • بسیار باهوش
  • وفادار
  • پر انرژی
  • کنجکاو
  • مطیع
  • مراقب, نگهبان

لازم به ذکر است که ژرمن ها حیوانات بسیار اجتماع ‌دوستی هستند، بنابراین نباید مدت زیادی تنها بماند زیرا این موضوع منجر به اضطراب جدایی در آنها می شود.

ویژگی های ظاهری و رنگ ژرمن شپرد

ویژگی های ظاهری و رنگ ژرمن شپرد

ویژگی های ظاهری و رنگ ژرمن شپرد

سگ نژاد ژرمن شپرد در اصل برای نگهبانی از گله‌ها در شرایط آب و هوایی سخت تربیت شده است و پوشش دولایه بدن آن که اندازه متوسطی دارد، کاملا مناسب انجام این وظیفه می‌باشد. این پوشش از سگ ژرمن در برابر باران، برف، غبار و.. محافظت می‌کند.

برخی از ژرمن ها دارای موهای بلندی هستند که به آنها ژرمن مو بلند گفته می شود ولی اکثر آنها دارای موهایی با بلندی متوسط هستند. این موها می‌توانند به صورت صاف و مستقیم در کنار بدن به پایین افتاده باشند و یا می‌توانند موج دار باشند.

سگ ژرمن شپرد در طیف گسترده ای از رنگ ها و الگو های رنگی از جمله سیاه، سیاه و کرم، سیاه و قرمز، سیاه و نقره ای، سیاه و قهوه ای مایل به قرمز، قرمز، جگری و سفید آمده است. با این حال هیچ الگوی رنگی نمی‌تواند ژرمن شپرد را از یک سگ خانوادگی دوست داشتنی محروم کند.

ویژگی های جثه سگ ژرمن شپرد نر و ماده

وزن در نرهای نژاد سگ ژرمن شپرد ۳۰ الی ۴۱ کیلوگرم و در ماده های این نژاد ۲۲ الی ۳۲ کیلوگرم است؛

و ارتفاع ایده آل در این نژاد، برای نر بالغ بین ۶۰ تا ۶۵ سانتیمتر تا شانه ها و برای ماده ها بین ۵۵ تا ۶۰ سانتیمتر می‌باشد.

به‌طور کلی می‌تونیم بگیم با دقت در ظاهر ژرمن شپردهای نر و ماده می‌شه راحت اون‌ها رو از هم تشخیص داد. نرها عضلانی‌تر و قوی‌تر هستن و استخوان‌بندی درشت‌تری دارن. در حالی که ماده‌ها هم لاغر‌ترن و هم استخوان‌بندی ریزتری دارن.

طول عمر سگ نژاد ژرمن شپرد

طول عمر سگ نژاد ژرمن شپرد

طول عمر سگ نژاد ژرمن شپرد

میانگین امید به زندگی در این سگ ۹ تا ۱۳ سال است اما به طور کلی عوامل متعددی چون سلامت وراثتی، تغذیه، شرایط نگهداری و … بر روی طول عمر او تاثیر گذارند.

علائم پیری در سگ ژرمن شپرد

  • فعالیت های عمومی کاهش می یابد.
  • خواب او بیشتر و عمیق تر می شود.
  • از دست دادن علاقه به فعالیت های خانوادگی!
  • اشتیاق کمتر برای پیاده روی طولانی مدت!

انواع نژاد سگ ژرمن شپرد

انواع نژاد سگ ژرمن شپرد

انواع نژاد سگ ژرمن شپرد

  • ژرمن شولاین
  • شولاین آمریکایی/کانادایی
  • شولاین آلمان غربی
  • ژرمن ورک لاین
  • ژرمن ورک آلمان شرقی
  • ژرمن ورک آلمان غربی
  • ژرمن ورک چک
  • ژرمن ترکیبی

سطح سلامتی سگ های ژرمن شپرد

سطح سلامتی سگ های ژرمن شپرد

سطح سلامتی سگ های ژرمن شپرد

سگ‌های ژرمن شپرد بطور کلی دارای سطح سلامت بالایی هستند، اما همانند سایر انواع نژادها، در معرض بیماری‌های مختلفی قرار دارند. بنابر این اهمیت بسیار زیادی دارد که از انواع این بیماری‌ها آگاه باشید.

در ادامه برخی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که در میان سگ های ژرمن شپرد رایج است را با هم بررسی می‌کنیم:

ناهنجاری باسن (Hip Dysplasia): یک بیماری ارثی است و زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان ران به درستی روی مفصل باسن قرار نمی‌گیرد. این اختلال با استفاده از رادیولوژی قابل تشخصی است.

پیچ‌خوردگی و انبساط شکمی (Gastric Dilatation-Volvulus) که به آن نفخ یا بادکردن (Bloat) هم گفته می‌شود، یکی دیگر از بیماری‌های بسیار خطرناکی است که معمولا سگ‌هایی با سینه‌های ستبر و وسیع مانند ژرمن شپرد، روتوایلر و رتریور طلایی را مبتلا می‌کند. این بیماری معمولا در نتیجه خوردن یک وعده غذایی بزرگ در روز، تندخوری، نوشیدن حجم زیادی آب پس از غذا خوردن و ورزش شدید پس از آن بروز می‌کند. هرچه سن سگ بالاتر باشد، خطر ابتلا به نفخ بیشتر خواهد بود. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که معده سگ به واسطه گاز و هوا متورم شده و پیچ می‌خورد.

سگی که دچار این عرضه می‌شود، قادر نخواهد بود که آروغ بزند یا استفراغ کند تا خودش را از هوای اضافی ذخیره شده در معده رها سازد. در نتیجه، فشار خون افت پیدا می‌کند و سگ شما دچار شوک می‌شود. در صورتی‌که به سرعت اقدامات و مراقبت‌های پزشکی لازم انجام نشود، سگ شما در معرض مرگ قرار می‌گیرد. بنابر این در صورتی‌که هریک از نشانه‌های نفخ مانند: معده متورم، ترشح بزاق بیش از حد، قی کردن، ضعف، نا آرامی و ضربان بالای قلب را بخصوص پس از خوردن وعده غذایی مشاهده کردید، در سریع‌ترین زمان ممکن سگ خود را نزد یک دامپزشک ببرید.

انواع حساسیت‌ها (Allergies): به خاطر داشته باشید که برخی از ژرمن شپردها دچار انواع حساسیت‌ها مانند حساسیت به غذا هستند. این حساسیت ها درست شبیه به نشانه‌های حساسیت انسان‌ ها است. اگر سگ شپرد شما دائما در حال خراشیدن است، کف دست یا پایش را لیس می‌زند یا صورتش را به جایی می‌مالد، احتمالا دچار نوعی آلرژی شده و لازم است هرچه سریع تربه دامپزشک خود مراجعه کنید.

نکاتی در مورد نگهداری ژرمن شپرد که نباید از آن غافل شد

نکاتی در مورد نگهداری ژرمن شپرد که نباید از آن غافل شد

نکاتی در مورد نگهداری ژرمن شپرد که نباید از آن غافل شد

شرایط نگهداری سگ ژرمن شپرد

فضا یکی از الزاماتی است که برای همه سگ‌ها باید فراهم شود. نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید این است که به دلیل اندازه سگ ژرمن شپرد نسبت به نژادهای کوچک‌تر به فضای بیشتری نیاز دارید.

ژرمن ها مجبور به حرکت، دویدن یا ورزش هستند اگر آن‌ها فضای کافی نداشته باشند، رفتارهایی چون جویدن یا پارس کردن از خود نشان می‌دهند. بنابراین باید فضای کافی برای آن‌ها فراهم شود.

آموزش سگ نژاد ژرمن شپرد

برای مبارزه با خستگی و بی حوصلگی ژرمن ، ورزش مغزی و روانی بهترین گزینه است. آنها بسیار باهوش بوده و مانند بسیاری از نژادهای دیگر از کار با صاحبانشان لذت می‌برند. آنها حتی می توانند با یک تکه چوب یا توپ تنیس، بازی کنند و رشد هوشی چشمگیری داشته باشند. با اینکه آنها بسیار آموزش پذیر هستند ولی باید این کار را از زمان توله بودن آنها شروع کرد تا آموزش های لازم را یاد بگیرند.

روش های نظافت نژاد سگ ژرمن شپرد

  • موهایش را چندین بار در هفته برس بزنید تا ریزش موی آنها را کنترل کنید.
  • فقط زمانی که واقعاً نیاز به حمام دارد، او را به حمام ببرید زیرا نژاد سگ ژرمن شپرد، سگ تمیزی است و حمام بیش از حد، روغن های ضروری روی پوشش آنها را از بین می‌برد.
  • گوش های این نژاد را به صورت هفتگی با یک گلوله پنبه ای و یک ماده شوینده تایید شده توسط دامپزشک، گوش های او را تمیز کنید. (توجه داشته باشید که هرگز با گوش پاک کن داخل مجرای گوش نژاد سگ ژرمن شپرد را نباید تمیز کرد)
  • ناخن های نژاد سگ ژرمن شپرد را ماهی یکبار کوتاه کنید.
  • دندان های او را هفته ای یکبار مسواک کنید تا از ایجاد جرم و بوی نامطبوع هنگام پارس کردن جلوگیری شود.

تغذیه سگ ژرمن شپرد

تغذیه سگ ژرمن شپرد

تغذیه سگ ژرمن شپرد

توصیه ما به شما استفاده از روزانه ۳ الی ۴ فنجان غذای خشک با کیفیت است که می‌توانید آن را در دو وعده در اختیار سگ ژرمن خود قرار دهید. البته لازم به ذکر است که میزان غذای مورد نیاز سگ شما، به اندازه، سن، بدن، سوخت و ساز (متابولیسم) و میزان فعالیت آن بستگی دارد.

سگ‌ها مانند انسان‌ها به کیفیت و کمیت متفاوتی از غذا نیاز دارند. در واقع، سگی با سطح انرژی بالا، در مقایسه با یک سگ تنبل، به غذا و انرژی بیشتری نیاز دارد. هرچه غذای سگ بهتر باشد، مواد غذایی بهتری هم به بدن سگ شما خواهد رسید.

اگر سگ ژرمن شپرد شما دچار اضافه وزن شد، حجم غذایش را کم و اگر وزنش رو به کاهش بود، کمی به حجم غذایش اضافه کنید. شما می‌توانید با استفاده از یک روش بسیار ساده متوجه شوید که آیا ژرمن شپرد شما دچار اضافه وزن شده است یا خیر. تنها کافی است دست خود را روی بدنش بگذارید، شصت خود را هم تراز با ستون فقرات قرار دهید و انگشتان خود را در دوطرف بدن سگ خود قرار دهید.

پس از انجام این کار اگر توانستید دنده‌های سگ خود را زیر لایه‌ای از ماهیچه حس کنید، یعنی وزن سگ ژرمن شما مناسب است. اگر دنده‌ها را به چشم مشاهده کردید، یعنی سگ شما دچار لاغری مفرط است و درصورتی‌که دنده‌ها را حس نکردید، سگ ژرمن شپرد شما به یک رژیم غذایی جدی برای کاهش وزن نیاز دارد. البته این روش برای بیشتر سگ‌ها قابل استفاده است.

همچنین به شما توصیه می‌کنیم که به توله ژرمن شپرد خود تا قبل از ۲ سالگی (که هنوز مفاصل شکل نگرفته‌اند) اجازه پریدن، دویدن و بازی کردن روی سطوح سفت و سخت مانند آسفالت خیابان را ندهید. البته بازی روی سطوحی مانند چمن هیچ اشکالی ندارد و اتفاقا توصیه می‌شود.

به خاطر داشته باشید که اضافه وزن علاوه بر ایجاد مشکلات سلامتی، می‌تواند به مفاصل ژرمن شپرد آسیب برساند. اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، برای داشتن یک سگ ژرمن شپرد سالم، باید تمرین مستمر و روزانه را فراموش نکنید و وعده‌های غذایی را بصورت مرتب و به اندازه در اختیارش قرار دهید.

مراقبت از سگ نژاد ژرمن شپرد

مراقبت از سگ نژاد ژرمن شپرد

مراقبت از سگ نژاد ژرمن شپرد

توله سگ ژرمن شپرد باید اجتماعی شود و آموزش ببیند که با شما زندگی کند .این سگ فوق العاده قادر و با توانایی های بالاست و به درستی ترفندها را یاد می گیرد. ایجاد یک هماهنگی میان ورزش، رژیم غذایی توله سگ بسیار مهم است. علاوه بر رژیم غذایی در ژرمن شپرد فراموش نکنید که استفاده از داروهای پیشگیرانه و واکسیناسیون نیز مهم است.

کلام آخر 

ما امروز در سایت هاپو سعی نمودیم تا تمامی مورادی که در مورد سگ نژاد ژرمن شپرد ممکن است برای شما مهم باشد را مورد بررسی قرار دهیم، همچنین شما عزیزان می توانید برای خرید غذای سگ ژرمن شپرد و یا خرید لوازم سگ ژرمن شپرد از طریق سایت ما اقدام فرمایید.

2 دیدگاه در “سگ نژاد ژرمن شپرد

  1. مونا موسوی گفت:

    بسیار مطلب مفیدی آیا شما غذای سگ ژرمن شپرد هم می فروشید ؟

    1. AliSafavi گفت:

      سلام، بله شما می توانید از طریق مراجعه به قست فروشگاه غذای حیوانات اقدام به خرید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *